Digues NO! a l’oli de palma

L ‘oli de palma es un dels més utilitzats del món. Es troba a multitud de productes que consumim a diari. Es troba a cremes de cacau, margarines,  patates chip, galetes, sabons i detergents o productes precuinats.

QUÉ PASSA AMB L’OLI DE PALMA?

Desde el punt de vista nutricional:

No és una bona alternativa. Més del 50 per cent dels greixos presents a l’oli de palma són greixos saturats. Tal i com s’ha demostrat a nombrosos estudis científics, un consum perllongat d’aquests greixos influeix en l’augment de colesterol a la sang. Aquest fet duplica el risc de patir malalties cardiovasculars.

Desde el punt de vista mediambiental:

Les plantacions d’oli de palma s’ha estes a molts països tropicals Amèrica del Sud, Africa … Però on ha tingut més impacte  es a Asia, a països com Indonèsia, Malàisia, Papua, Nova Guinea, on ha provocat la destrucció dels boscos i la selva tropical desplaçant a persones i milers d’animals.  Indígenes i poblacions autòctones que depenen dels boscos per viure, han hagut de marxar,  i animals com els orangutans de Borneo i Sumatra s’han quedat sense selva per viure.

Si no desitges continuar consumint-los, una bona opció es fixar-te en les etiquetes dels productes i veure si es troba l’oli de palma.

deforestacion

La associació ‘Rainforest Action Network’ està treballant per aconseguir que les 20 companyies d’alimentació mes poderoses del mon amb major us de l’oli de palma es comprometin a adequar polítiques cap a pràctiques  responsables per evitar que l’oli de palma provingui de plantacions associades a desforestació selvàtica, contaminació climàtica o abusos dels dretes humans .

En els últims anys s’estan fent avenços i algunes d’aquestes 20 companyies s’han compromès a prendre accions en aquesta direcció, però encara hi ha empreses que han refusat aquest compromís.

L’alumna de l’escola Irene León ha creat una petició a change.org demanant a la industria que deixi de fer servir l’oli de palma per comercialitzar els seus productes.

Aquí teniu la petició: https://www.change.org/p/pepsico-tengo-9-a%C3%B1os-y-no-quiero-seguir-consumiendo-productos-con-aceite-de-palma-unete-a-m%C3%AD

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website