Guia per la reducció de residus

LES TRES “R”

– Reduir i evitar els residus innecessaris

– Reutilitzar, Retornar i Reparar tot el que es pot tornar a fer servir

– Reciclar tot el que es pot utilitzar com a substitut de matèria primera

Avui volem compartir amb tots vosaltres aquesta guía que parla del consum responsable, la reducció, la reutilització i el reciclatge dels residus. És cosa de tots; de l’administració, dels fabricants, distribuïdors, comerciants i consumidors. En canvi,no veiem una voluntat expressa en donar un pas correcte en la jerarquia dels residus: cada vegada fem més deixalles. Les administracions no estan complint normatives, programes o voluntats polítiques.

La nostra mal anomenada societat del benestar ens aboca a un consum insostenible amb una quantitat i qualitat de residus molt perillosa per a la salut de les persones i el medi ambient.

Per tot això, des de la Plataforma Cívica per a la Reducció de Residus, -grup de treball de la Federació Ecologistes de Catalunya- i la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable ens donen a conèixer el nostre dret, com a ciutadans i ciutadanes, a demanar a les administracions el dret a un consum més respectuós i a una gestió dels recursos més ecològica.

Us animem, doncs, a llegir, rellegir, investigar i donar mil voltes en aquesta guia, que vol esdevenir una eina útil en el dia a dia de la nostra comunitat.

Endavant!

guia_femprimerpas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website